Samen maken we groenere keuzes

verantwoord tuinvogelvoer

Geniet jij ook zo van de tuinvogels en natuur om je heen? Natuurlijk doe je dat. Wij ook. Ons doel? Een Feest Voor Vogels en andere dieren om ons heen en omdat we daar nog lang van willen genieten proberen wij steeds Groener te ondernemen.

Wij helpen je met groenere keuzes

In onze geheel nieuw vormgegeven webshop wijzen wij jou op de groene keuzes. Producten die zero waste zijn (geen restafval), bestaan uit natuurlijke en recyclebare materialen en producten met minder afval geven wij een groen label.

duurzaam vogelvoer

Ook tonen wij deze producten als alternatief bij andere producten. Omdat er ook mensen zijn die het afval van producten nadien wordt opgeruimd en gerecycled laten we de keuze bij jou.

Groen kiezen? Spaar meer punten

Recent zijn we van start gegaan met een spaarprogramma om onze terugkerende klanten te belonen. Koop je groene producten? Dan spaar je meer punten. Zo werkt het…

Groene producten in onze webshop

Omdat er wel wat te kiezen moet zijn breiden wij onze groene voorraad flink uit. Een aantal van die nieuwe groene keuzes zijn de volgende producten:

 • Mezenbollen zonder net
  De mezenbollen zonder net zijn wat steviger en kunnen in één van de verschillende mezenbollenhouders in onze webshop. Ze hebben dus geen netje die achter kan blijven in de natuur
  Bestel mezenbollen zonder net
 • Mezenbollenhouder ‘Hello Sam’
  Deze mezenbollenhouder is gemaakt van 100% gerecyclede melk en sap pakken.
  Bestel nu de mezenbollerhouder van gerecycled materiaal
 • Kunststof vogelvoerhuisje
  Ook een bewuste keuze. De voersystemen van de serie Landhaus zijn van kunststof maar BPA vrij. De voersystemen van de serie Landhaus zijn van kunststof maar BPA vrij zijn (dus zonder gevaarlijk Bisfenol A, een chemische stof die gebruikt wordt bij de productie van harde kunststoffen ) en 100% recyclebaar.
  Bestel dit recyclebare voerhuisje.
 • Biodiversiteit bevorderende (bloem)zaden (Binnenkort te koop)
  Binnenkort in onze webshop. Diverse bloemzaden die aantrekkelijk zijn voor insecten, vlinders en vogels.

Bekijk de groene keuzes

Leuk die groene keuzes.. maar wat doen we zelf?

Naast het aanbieden en de klant voorlichten over groenere alternatieven willen wij zelf natuurlijk ook bijdragen. Groener denken doen wij natuurlijk samen!

Samenwerken met lokale ondernemers

Met deze gedachte zijn we aan de slag gegaan en hebben de ondernemers/bedrijven in de regio gevraagd wat zij met hun verpakkingsdozen en opvulmaterialen doen. Het bleek dat deze bijna hoofdzakelijk werden afgevoerd naar de milieustraat.

Zodoende hebben wij kunnen regelen om dozen en vulmateriaal te halen voor hergebruik. De verpakkingsmaterialen krijgen een ‘tweede’  leven omdat ze in dezelfde staat worden hergebruikt.

Eigen vulmiddel van karton

We hebben daarnaast een machine aangeschaft die kartonnen dozen kan shredderen. Dit geshredderd karton  wordt gebruikt als vulmiddel.

Een tweede leven voor de verpakking van je pakketjes

Zo gebeurt het dus dat jouw bestelling wordt verpakt in een doos die al een hele reis ergens elders heeft gemaakt en nu opnieuw op reis gaat. Deze doos, die we zo passend mogelijk voor de verzending kiezen qua afmeting,  wordt opgevuld met of geshredderd karton ofwel met een ander vulmiddel zoals bv. luchtzakjes of de bekende chippies. Maar allemaal krijgen ze op deze manier een tweede leven.

Low Carbon footprint

Eigenlijk zou het veel eenvoudiger om verpakkingsdozen en vulmateriaal nieuw te kopen en te gebruiken. Maar dit is voor ons een bewuste keuze, een groene keuze waarvoor we graag tijd voor vrijmaken om het te verzamelen. Op deze manier werken we aan een low carbon footprint.

Want natuur- en milieu bewust zijn door “groener” te denken doen we toch samen? Zo werken we er samen aan dat het nog lang een feest-voor-vogels kan blijven voor onze tuinvrienden en voor ons.

Elly (Feest Voor Vogels)

Elly Korvemaker FeestVoorVogels 1
Elly – Eigenaar Feest Voor Vogels

Bekijk onze groene keuzes en ontdek waarom dit groene keuzes zijn. Lees meer >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: vanwege plotselinge drukte kan het zijn dat je bestelling iets later geleverd wordt dan dat je van ons gewend bent. Wij doen ons uiterste best om je bestelling toch nog vliegensvlug te leveren. Dank voor je begrip :-)

X
De waardering van www.feestvoorvogels.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1921 reviews.